Chokladkaka
Frukt...eeeh nej...choklad är godis! Här kommer ett livsfarligt recept på kladdkaka:
250 g mörk choklad
250 g osaltat smör (eller margarin, men det är för rookies)
3 dl socker
4 ägg
I dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
2. Smält matfettet på svag värme tillsammans med chokladen bruten i mindre bitar. Ta bort från värmen.
3. Tillsätt sockret i chokladsåsen och rör ner äggen. Vänd sist ner vetemjölet och rör smeten slät.
4. Bre ut smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Den får gärna vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna innan kanterna lossas.
Bild: http://www.knitemare.org/cats/
//from the house of Mary ööö
2 kommentarer:
åh, maria! du har inte skrivit att det är du, men jag älskar dig och alla katter i hela världen :) Cia (och choklad)
Jag är så SLARVIG med det där med namnet, men nu är det fixat!
Skicka en kommentar