Det bubblar...
...och jäser...!
2 dl rågmjöl, 2 dl vatten och 96 h senare så luktar surdegen surt och bubblar lagomt. Redo att bakas med alltså - men eftersom timman är sen får det vänta tills imorgon. Undrar bara vilken variant jag ska satsa på...?
Förslag någon?
För er som vill göra en egen kommer här ett grundrecept. Får väl se hur bra det är är att baka med imorgon. Receptet är från Tasteline.
Dag 1: 2,5 dl rågmjöl + 2 dl vatten. Blanda i en bunke och täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.
Dag 3: Tillsätt 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten när degen vilat 48 h. Plasta in och låt stå ett dygn till.
Dag 4: Tillsätt ytterligare 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Låt stå ett dygn till innan degen är redo att börja bakas med.
Voila!
1 kommentar:
Vad bakade du?
Skicka en kommentar