torsdag, december 31, 2009

Nyårsfest?

Jag skäms liiite för att kalla mig böna idag - inte mycket till matlagning står på schemat eftersom jag tänkte bege mig lite längre bort i Myckelgensjö och fira en stillsam nyår... Nästa år ska det bli mer av en riktig fest med lyxig mat och lite mer engagemang - det lovar jag härmed dyrt och heligt :)

Men, mina päron har i alla fall införskaffat lite hummer och modern frågade om jag hade några tips... Och där tog det stopp. Jag har själv inte några jättebra förslag på tilltugg, verkar oftast vara sallad och bröd + lite såser till det hela, men det kanske finns andra roliga tips på hummer? Jag har kikat runt lite och hittills hittat hummersoppa, gratinerad hummer där man gröper ur köttet och blandar med lite annat gott (ost, färska kryddor osv) eller där man gratinerar den som den är. Men som sagt, det är tillbehören jag känner mig ganska lost på så jag tänkte höra om det finns någon som har eget kanontips :)

Äter du något annorlunda till eller är det sallad och bröd som gäller?

3 kommentarer:

E-S sa...

Ledsen att göra dig besviken, men det är en enkel sallad och eventuellt lite vitlöksbröd som gäller för min del, tillsammans med gratinerad hummer. Men gott är det i vilket fall, det är en sak som är säker!

E-S sa...

Gott nytt år alla, btw!

Cia sa...

Jag har aldrig ätit hummer, men är fruktansvärt sugen. Jag skulle gjort en gratinerad och sen ätit med något gott bröd till. Det känns som att man borde ha något rörigt till också, men vad?

En av mina jobbarkompisars kille gör tydligen god gratinerad hummer, men hur får vi tag på henne nu? :)