söndag, september 13, 2009

Vampire Lounge

Veckans after work intogs i källargångarna under Östgötakällaren på Söder. Vampire Lounge är ett mysigt krypin, som definitivt lever upp till sitt namn. Man bör inte vara rädd för mörkret och ej heller för spöken och skulle man vara det gör man bäst i att ignorera att man är i behov av ett toabesök. Vampire Lounge är ganska litet, så är man ett större sällskap bör man komma i tid. Musiken är blandad och olika DJ:s turas om att ta plats i båset. Just den här kvällen var temat 80-tal.


Det mest imponerande med grottan tycker jag är deras inbundna (!) drinkbok, där en sån som jag (med grov beslutsångest) kan bli sittandes vääääldigt länge.

Just den här kvällen fick dock min ekonomiska situation mig att ta ett snabbt beslut gällande kvällens första drink (happy hour led mot sitt slut). Jag började med en Ruby Margarita och den var riktigt god och uppfriskande! En gyllene blandning av bland annat grapefruktjuice och tequila. Drink två blev en av ställets många glassdrinkar, en mix av vaniljglass, hasselnötslikör och digestivekex.... Med andra ord en milkshake med alkohol i, livsfarligt för en sweet tooth som undertecknad!

Nästa gång tror jag minsann att vi även behöver testa maten på Östgötakällaren, jag har varit där för flera år sen och fått mat i "ååherregudvadgottjagtrorjagdör"- klassen, och enligt hemsidan har de dessutom after work erbjudanden.


Jag lämnade stället rätt tidigt men mitt sällskap stannade ett tag till, så de hann testa ännu fler drinkar från boken. Och vem vet, kanske sitter de kvar där än....

4 kommentarer:

Cia sa...

Haha, först var jag tvungen att tänka efter länge om det var jag som skrivit det här... Sen föll poletten ned :)

Tomas [lopec] sa...

''vaniljglass, hasselnötslikör och digestivekex''

Lät ju verkligen inte helt illa!

Marielle sa...

Jag vill följa med nästa gång!!! Eller - nästa gång jag hälsar på - kan vi gå dit? :) Jättenyfiken är då jag :D

Cia sa...

Självklart! Jag kan dricka drinkar när som helst :)