tisdag, februari 03, 2009

Firefly - mer än bara snygga flaskor


Snygga flaskor som innehåller "en dryck av naturliga ingredienser som är både god och hälsosam" - det är tanken bakom Firefly's fruktjuicer. Nyfiken blev jag i alla fall och efter att många sippar blev det både ris och ros i omdömena. Mest ros, men några hade jag helt enkelt lite svårare att bemästra - trots de positiva effekterna som de ska resultera i.

Firefly har i alla fall funnits sedan 2003 och startades i Storbritannien av två barndomsvänner, som ville skapa "en dryck som var effektiv, men ändå helt naturlig". Med detta i åtanke kombinerade de örter som kunde rena, pigga upp och lugna med fruktjuicer för smakens skull och fyllde detta i en flaska som både skyddade örterna och såg bra ut. Dryckerna innehåller heller inget tillsatt socker eller artificiella ingredienser - plus i kanten för det!

Firefly finns i följande smaker/effekter och kostar ca 29:- i butikerna.

Firefly Wake Up (persika & grönt te) Den här måste vara till för mig - världens mest morgontrötta människa? God persikosmak som funkar fint med grönt te. Jag var faktiskt lite reserverad innan flaskan öppnades men blev positivt överraskad - gott!

Firefly Sharpen Up (grapefrukt & passionsfrukt) Den här gillade jag verkligen, den är så där lite lagom sur och god. Man nästan känner att det knäpper till i hjärnan. Jag gillar det - och hoppas hårt på effekten!

Firefly DeTox (ingefära & lime) - den här varianten hade jag faktiskt ganska svårt för. Ur en hälsoaspekt är den säkert bra och driver nog ut skadliga ämnen, men den kraftiga ingefärssmaken gör att den blir lite väl rivig... Den här kanske passar någon annan av mungbönorna bättre...?

Firefly Heath Kick (blodapelsin & Manuka honey) Ganska god - men det finns andra som knuffar ner den från min topp-tre.

Firefly Chill Out (svarta vinbär & kanel) svartvinbärssaft som slinker ner huuur lätt som helst. Jättegod smak - och hur nyttigt svartvinbär är vet väl de flesta vid det här laget. :)

Firefly Recharge (granatäpple & blodapelsin) ja, den är helt okej enligt mig. Inte någon smaksensation men återigen hoppas jag på den goda effekten.

Det som gjorde mig lite förvånad var att juicerna var väldigt tunna. Det är inte något dåligt med det, men jag blev faktiskt lite förvånad och överraskad över vilka förväntningar man har själv. Det är inget fruktkött i drycken - så det känns lite som att man dricker vatten med mycket smak :)


Favoriter och topp tre så här långt?
Chill Out, Sharpen Up och Wake up!

2 kommentarer:

ylva sa...

Hej! Vet du var man får tag på de i Sverige?

Marielle sa...

Hej Ylva!
Firefly går att köpa i vissa butiker och caféer runt om i Sverige - men exakt vilka kan jag tyvärr inte svara på... Jag har inte sett så mycket av dem hittills om man säger så. Men - som tur är finns det i alla fall en webbshop där du kan hitta juicerna :)

Kolla in på: www.godasaker.se.

Där finns det även en massa annat gott - ekologiskt och/eller rättvisemärkt! :D

Lycka till och välkommen tillbaka till oss!