tisdag, juli 01, 2008

Matlista

Jag tycker om listor. Det betraktas ofta som något väldigt roande bland min omgivning. Det struntar jag i. Mina listor är något av det bästa jag har. Jag är på inget sätt styrd av rigida att-göra-listor som inte går att frångå. De är bara ett stöd för att samla på den information jag tycker är viktig. Jag har listor över många olika saker och att skriva ner olika saker i dess sammanhang gör att jag får en bra överblick och ofta minns vad som står i dem utan att titta tillbaka.

Min senaste idé. Som jag vet att jag kommer få mycket skit för. Det är min matlista. Det är ingen vanlig matlista utan en lista över den mat jag har hemma i frysen... Jag vet jag vet, vad tusan ska jag ha det till? Jo, på www.listography.com kan man skapa listor för precis vad man vill (tack för det) och jag gjorde en för innehållet i vår frys. När jag funderar ut vad vi ska äta på kvällen slipper jag stå och frysa ihjäl med frysdörren öppen och tina det som är inuti... Jag tittar helt enkelt på min lista. Överblicken gör dessutom att jag lättare får idéer om vad vi kan göra. Men den smartaste funktionen är nog att jag kan nå listan från min mobiltelefon. Jag kan alltså planera på tunnelbanan eller skriva en handlingslista utan att vara hemma och inventera själv.

Det här fungerar bra för mig. Men om du inte tror på det är det helt okej. Du kan göra en lista över dina favoritfilmer istället... Eller över de länder du besökt kanske.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Åhh... det där har jag tänkt på flera gånger att det vore smart att ha frysinventeringen på nätet, men jag har inte gjort nåt åt saken än. Det ska jag göra nu!

Tack för tipset!

E-S sa...

Jag tycker att dina listor är lite charmiga :) Och huvudsaken är att de funkar för dig, sen får vi andra säga vad vi vill...

Maria sa...

hihihi! du är så organiserad, så du får FÖR mycket tid över ;-)
PUSS!

Cia sa...

man kan inte få FÖR mycket tid över :) om man kan göra både det man ska och lägga mycket tid på det man vill är väl det optimalt!