lördag, juni 14, 2008

Midsommarmat

Jag efterlyser roliga recept till midsommar. Jag älskar sill och potatis, men jag tror inte mitt sällskap gör det. Det får gärna vara lite plockmat, det tycker jag passar perfekt när det är sommar och man är många! Det behöver inte bara vara fisk och jordgubbar.... Jag behöver hjälp helt enkelt! Vad finns det för förslag?

5 kommentarer:

E-S sa...

Jag röstar för en härlig potatissallad gjord på potatis, kapris och rödlök i en dressing av vinäger, olja och dijonsenap. Eller chilipastasalladen. Mmmm vad gott! Detta är dock bara tillbehör, måste fundera lite på vad man kan ha till. Men jag tycker iaf absolut att ni ska ha ett gott brytbröd, till exempel foccacian som vi gjorde då ST hälsade på.

Cia sa...

mm, potatissallad är ju enkelt att no ihop, men jag är så fruktansvärt trött på det. Jag har några fler förslag på det området :) Det brukar ju vara tillbehören som är enklast... Foccacian är ju faktiskt ett av mina favoritbröd, gjorde det jämt för några år sen... Ja kanske faktiskt... Jag kom på precis nu att jag har ett recept på brödmuffins med färskpotatis :) Känns också lockande...

KarinW sa...

Jag åt goda parmaskinkaknyten fyllda med färskost,oliver och soltorkad tomat som jag ska göra. Greksallad,gott bröd och goda salamikorvar, jag ska ha lite lax och sill också.

Marielle sa...

Västerbottenspaj!!! Det tänker jag satsa på att göra.

Sen tycker jag att du ska göra en sillsallad också - även om det nu innehåller sill :) Mammas blandning är min favorit: 1. matjesill, tomater, ägg, gurka, lök, ägg hackas 2. allt får dra i lite av spadet från sillen som sedan silas bort 3. blanda sedan med vispad grädde. (ska göra ett riktigt inlägg om det här)

Saffranscous-cousen som finns recept på här är faktiskt jättegod. Grilla några kycklingspett till. Fräscht och gott.

Återkommer med mera idéer när de dyker upp :)

emma sa...

Hehe, tänkte också säga västerbottenspaj, supergott är det!

Tunnbrödsrullar fyllda med gravad lax, creme fraiche, rödlök, röd stenbitsrom, chilisås och dill är också gott. Annars kan man, vänta med rommen tills efter man skärt dem i bitar och placera lite på toppen.

Kycklingpaj gjord på smördeg, i en långpanna. Färdigkavlad är enklast, en som lock och en som botten. Fyllning, kyckling, creme fraiche, lök, champinjoner och ost överst, smakrik ost.

Rädisor är förresten gott i potatissallad med.