Inspirerad av Christina W på Äta bör man... slängde jag i ihop den här ypperligt enkla men deliciösa rätten till middag i fredags. Såsen var överraskande god och helt klart inspirerad av thaismaker.
Koka pasta. Värm en förpackning med Kelda Chili-Lime-sås och rör ner kräftstjärtarna mot slutet så de bara värms på. Häll såsen över pastan och addera lite dill som topping.
Mungbönan är en ettårig ört med små frukter och knappt ärtstora frön, bönor.
Arten anses härstamma från tropiska Asien och odlas i bl.a. Indien, Iran, Östafrika och Grekland.
Emma-Sara, Stina, Sofia, Jessica, Maria, Cia, Marielle och Marie härstammar från Nora, Norsjö, Kalix, Göteborg, Hällefors, Söderhamn, Myckelgensjö respektive Sundsvall och träffades under sin studietid i Sundsvall. Nu när studierna är avslutade är vissa groddar kvar i Sundsvall, medan vissa har spritt sig till Stockholm, Kiruna, Dublin alternativt tillbaka till sina hemtrakter. Mungbönorna är dock fast beslutade att hålla kontakten och denna blogg är en av kontaktkanalerna.
Har du provat ett av våra recept? I original eller med ändringar? Det är jätteroligt att få höra hur det har gått och vad ni har tyckt! Skriv gärna en rad i kommentarerna till respektive recept eller i gästboken! Tveka inte heller att skicka in ett av dina favoritrecept till vår mailadress (se nedan)!
2 kommentarer:
Det där ser gott ut det ska jag pröva må så gott mvh Daniel
Det tycker jag definitivt att du ska göra! Kom gärna tillbaka och berätta vad du tyckte!
Ha det bra! //E-S
Skicka en kommentar