måndag, februari 18, 2008

Whiskeyupplevelse

Alla var inte lika förtjusta i whiskeyprovning, men den väldigt trevlige mannen som vägledde oss genom en massa smakkombinationer gjorde sitt allra bästa att övertyga även de svårflörtade. Jag som redan tycker att det faktiskt är okej i rimliga mängder eller i olika förklädnader fick bara en ännu bättre upplevelse.

Som alla whiskeykännare (inte jag) vet, finns det en mängd olika smaker i whiskey som kommer fram vid olika tillfällen. Ni vet som att vin smakar ekfat eller gröna marmeladkulor... Jag känner tyvärr inte något mer än att de olika sorterna smakar annorlunda än varandra.

Whiskeymannen ville lansera whiskeyn som en måltidsdryck som man serverar till mat som plockar fram de här speciella smakerna. Jag tyckte det var riktigt lyckat och kan gärna tänka mig ett glas whiskey utspätt med vatten till middagen nästa gång. Vi fick prova tillsammans med sill och lax i olika kombinationer, det var en jättegod musselsoppa och lammfilén med potatiskaka var helt otrolig. Att ta lite ost till efterrätt passade utmärkt.

Tänk om jag hade haft lite modigare vänner så hade jag kanske kunnat anordna en häftig middag... Ingen annan som vågar bjuda?

1 kommentar:

E-S sa...

Jag hade gärna kommit på en sådan middag!