måndag, februari 25, 2008

Hemgjord glass


Gör er själva en STOR tjänst och prova denna underbart goda glass!!!!!

Fluffig jordgubbssnabbglass
4-6 portioner

Ingredienser:
250 g frysta jordgubbar (hallon fungerar också bra)
0,5 dl florsocker
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl Oatly iMat

Gör så här:
- Alternativ 1: Med tinade eller halvtinade bär. Mixa samtliga ingredienser till en fluffig sås. Servera med några kulor Oatly vaniljglass.

- Alternativ 2: Med frysta bär. Mixa samtliga ingredienser till en krämig glass. Ställ in i frysen tills glassen fått önskad konsistens.

Supersnabb, relativt nyttig och underbart god dessert som kan bli två varianter beroende på hur mycket du tinar bären. Kan det bli bättre?

5 kommentarer:

Marielle sa...

yummy yummy yummy I have some left in the freezer ;) väldigt fräscht och gott tyckte jag med!

E-S sa...

Mmm! Det här är goooott! Och enkelt, precis som jag vill ha det!

Anonym sa...

Jag kan vara lite skeptisk till glass på det här viset, men det här var ju jättegott! Jag har hittat en massa nya recept på glass så om nån har lust kanske vi kan boka in ett glasskalas när det blir ite varmare? :)

Anonym sa...

Hejsan!
Jag undrar om man kan använda vanlig vispgrädde i stället för Oatly iMat eller blir smaken helt annorlunda då?

E-S sa...

Hej Anonym! Vet tyvärr inte varken hur smaken eller konsisensen påverkas. Men prova! Och berätta gärna hur det gick!

Har någon annan Mungböna någon åsikt?

Annars kan du kolla in vårt recept på Daimglass och ev. byta ut chokladen mot hallon eller jordgubbar som du vispar ner i smeten. Länk:

http://the-mungbeans.blogspot.com/2006/11/daimglass.html

Lycka till!