Zucchini fritti
När man tänker efter var jag ett sånt barn som inte åt någonting när jag var liten, jag har fått för mig att jag var ganska ensidig och tråkig och att ingenting var gott. Någonstans på vägen måste det ha förändrats för nu inser jag att i varannat inlägg jag skriver nämner jag att något är det bästa jag vet!
Zucchini är en sådan sak som är det bästa jag vet ganska ofta. Men helst ska det vara tillagat. På grillen är det standard, tillsammans med fetaost och balsamvinäger hur gott som helst. Det här receptet, också från Mina Fastras Mat, passade perfekt till risotton, men jag tror att det skulle passa lika bra till nästan vad som helst. Kött, pasta, fisk kanske?
2 medelstora zucchini
2 tunt skivade vitlökar
1 tsk salt
3 msk olivolja
Skölj zucchinin och skär i tunna skivor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar. Börja med hög värme, och sänk värmen när zucchinin fått fifn färg. Fortsätt steka på låg värme tills skivorna är mjuka.
Jag gjorde misstaget att skära skivorna alltför tunna från början. De blev ganska sladdriga och gick sönder i stekpannan. Receptet är anpassat för fyra personer så till två använde jag en zucchini, men fortsatte med två vitlöksklyftor och det funkade hur bra som helst! Jag ska äta det här flera gånger i veckan fortsättningsvis :)
Zucchini är en sådan sak som är det bästa jag vet ganska ofta. Men helst ska det vara tillagat. På grillen är det standard, tillsammans med fetaost och balsamvinäger hur gott som helst. Det här receptet, också från Mina Fastras Mat, passade perfekt till risotton, men jag tror att det skulle passa lika bra till nästan vad som helst. Kött, pasta, fisk kanske?
2 medelstora zucchini
2 tunt skivade vitlökar
1 tsk salt
3 msk olivolja
Skölj zucchinin och skär i tunna skivor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar. Börja med hög värme, och sänk värmen när zucchinin fått fifn färg. Fortsätt steka på låg värme tills skivorna är mjuka.
Jag gjorde misstaget att skära skivorna alltför tunna från början. De blev ganska sladdriga och gick sönder i stekpannan. Receptet är anpassat för fyra personer så till två använde jag en zucchini, men fortsatte med två vitlöksklyftor och det funkade hur bra som helst! Jag ska äta det här flera gånger i veckan fortsättningsvis :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar