Jag är inte mycket för semlor... Vilket i sig är märkligt eftersom min mamma är beroende av semlor och redan ätit dem sedan i november. Men det där med varm mjölk, det känns som en väldigt märklig sak? /Majsan
Jag har också redan tjuvsmakat faktiskt, är inte heller ett jättefan, men en om året är ganska gott... Jag håller med Maria, varm mjölk är aldrig aldrig rätt om det inte är choklad i den :) Och inte heller tycker jag att man ska äta semlor förrän det är dags på riktigt, om man nu inte blir bjuden som jag blev,,, Men der ser gott ut! Har du bakat själv?
I like semlor...! Men utan mjölk va... Lite fööööör kletigt även för min smak tror jag. Måste be om mammas recept på bullarna, inga semlor är godare än med dem...
Min mor bjöd så jag har inte gjort den själv. Den kommer från Bageri Bakgården på storgatan. Den var jättegod :) Det där med det "riktiga" datumet känns lite förlegat tycker jag. Blir man sugen ska man självklart köpa eller göra själv tycker jag. Jag älskar semlor, med eller utan mjölk. Men finns det mjölk att tillgå så väljer jag helt klart att äta hetvägg. Visst det är kladdigt, men på ett bra sätt. Mmm...
Mungbönan är en ettårig ört med små frukter och knappt ärtstora frön, bönor.
Arten anses härstamma från tropiska Asien och odlas i bl.a. Indien, Iran, Östafrika och Grekland.
Emma-Sara, Stina, Sofia, Jessica, Maria, Cia, Marielle och Marie härstammar från Nora, Norsjö, Kalix, Göteborg, Hällefors, Söderhamn, Myckelgensjö respektive Sundsvall och träffades under sin studietid i Sundsvall. Nu när studierna är avslutade är vissa groddar kvar i Sundsvall, medan vissa har spritt sig till Stockholm, Kiruna, Dublin alternativt tillbaka till sina hemtrakter. Mungbönorna är dock fast beslutade att hålla kontakten och denna blogg är en av kontaktkanalerna.
Har du provat ett av våra recept? I original eller med ändringar? Det är jätteroligt att få höra hur det har gått och vad ni har tyckt! Skriv gärna en rad i kommentarerna till respektive recept eller i gästboken! Tveka inte heller att skicka in ett av dina favoritrecept till vår mailadress (se nedan)!
4 kommentarer:
Jag är inte mycket för semlor... Vilket i sig är märkligt eftersom min mamma är beroende av semlor och redan ätit dem sedan i november. Men det där med varm mjölk, det känns som en väldigt märklig sak?
/Majsan
Jag har också redan tjuvsmakat faktiskt, är inte heller ett jättefan, men en om året är ganska gott... Jag håller med Maria, varm mjölk är aldrig aldrig rätt om det inte är choklad i den :) Och inte heller tycker jag att man ska äta semlor förrän det är dags på riktigt, om man nu inte blir bjuden som jag blev,,, Men der ser gott ut! Har du bakat själv?
I like semlor...! Men utan mjölk va... Lite fööööör kletigt även för min smak tror jag. Måste be om mammas recept på bullarna, inga semlor är godare än med dem...
Min mor bjöd så jag har inte gjort den själv. Den kommer från Bageri Bakgården på storgatan. Den var jättegod :) Det där med det "riktiga" datumet känns lite förlegat tycker jag. Blir man sugen ska man självklart köpa eller göra själv tycker jag.
Jag älskar semlor, med eller utan mjölk. Men finns det mjölk att tillgå så väljer jag helt klart att äta hetvägg. Visst det är kladdigt, men på ett bra sätt. Mmm...
Skicka en kommentar