Hungrig och inte särskilt sugen på att lägga ner hela själen i det hela...?
Koka pasta, blanda ner lite oliver, räkor, körsbärstomater, bladspenat, vitlök och fetaost. Slå på lite crème frâiche. Salta, peppra och häll upp på tallriken :) Fort gjort!
Mungbönan är en ettårig ört med små frukter och knappt ärtstora frön, bönor.
Arten anses härstamma från tropiska Asien och odlas i bl.a. Indien, Iran, Östafrika och Grekland.
Emma-Sara, Stina, Sofia, Jessica, Maria, Cia, Marielle och Marie härstammar från Nora, Norsjö, Kalix, Göteborg, Hällefors, Söderhamn, Myckelgensjö respektive Sundsvall och träffades under sin studietid i Sundsvall. Nu när studierna är avslutade är vissa groddar kvar i Sundsvall, medan vissa har spritt sig till Stockholm, Kiruna, Dublin alternativt tillbaka till sina hemtrakter. Mungbönorna är dock fast beslutade att hålla kontakten och denna blogg är en av kontaktkanalerna.
Har du provat ett av våra recept? I original eller med ändringar? Det är jätteroligt att få höra hur det har gått och vad ni har tyckt! Skriv gärna en rad i kommentarerna till respektive recept eller i gästboken! Tveka inte heller att skicka in ett av dina favoritrecept till vår mailadress (se nedan)!
3 kommentarer:
Oh, är det någon som fått internet?! Och vad gott det ser ut! Det där kommer jag gärna förbi på någon gång ;)
Ser riktigt gott ut! Och så enkelt :)
OMG! med fetaost också. Nått i min smak med andra ord :D //Sofia
Skicka en kommentar