Antagning av utmaning
Jag håller med Cia att det är svårt att vara organiserad då det gäller matlistor. Kanske beror det på att man ibland inte vet vilka kvällar man kommer att äta hemma, men mest beror det nog på att jag aldrig i förväg vet vad jag är sugen på. Jag är extremt styrd av vad jag är sugen på för tillfället. Det är svårt att veta i förväg vad som gäller på exempelvis lördag. Det kan vara en fisksoppa på kokosmjölk eller en mastig moussaka som är dagens "hmm, det vore gott med..." Men jag ska ändå göra ett försök att anta Maries utmaning och hoppas att fler av Mungbönorna gör det likaså!
- Onsdag: Viltskavsgryta med persilja och champinjoner, potatismos
- Torsdag: Stir-fried chicken with peanuts and chili (Här måste jag reservera mig. Vi ska ha sällskap till middagen på torsdag och jag hade tänkt att vi skulle pröva ett recept ur den kokbok jag köpte i Hong Kong. Lutar mest åt detta nu då det är en favorit som vi bara ätit i Kina än så länge.)
- Fredag: Vet inte om det lagas mat hemma eller om vi ska äta något tillsammans då vi ses hos Maria?!
- Lördag: Lövbiff med potatisgratäng (Samma som Marie!)
- Söndag: Kyckling Tikka Masala med nanbröd (Kryddblandning på påse - enkelt. Nanbröd - hemgjorda.)
- Måndag: Korv och makaroner (En personlig favorit bland de enkla men ack, så goda vardagsrätterna.)
- Tisdag: Isterband med rödbeta, lök och gurka, och potatis (Mammas stylee.)
Denna lista publiceras med reservation för eventuella ändringar :)
2 kommentarer:
Jag håller fullständigt med om att det är suget som styr över middagsalternativen och att det är svårt att planera en vecka i förväg. Självklart kan man ju ändra sig trots bestämd matlista, men det gör det så mycket enklare att ha ingredigenser hemma när man kommer hem från jobbet vid 20-tiden och ska börja laga mat då. Plus att det blir så mycket smidigare att handla efter en riktig matlista = inte lika många impulsköp :)
Exakt vad jag tänker också! Damn those impulsköp straight to hell!
Skicka en kommentar