torsdag, november 15, 2007

Pasta med kräftstjärtar

Här är ett recept på en enkel och smakfull middag som slängs ihop på ett kick. Mucho gott för oss som gillar kräftor!

Ca 3-4 portioner
1 purjolök
1 gul paprika
100 g champinjoner
salt och peppar
2 dl creme fraiche
3 tsk fiskfond, fisksås, fiskbuljong eller dylikt
1 msk chilisås
1 burk kräftstjärtar
3 msk spad från kräftstjärtarna
½-1 dl dill

Ca 3-4 portioner kokad pasta

Hacka purjo, paprika och champinjoner fint och stek sedan i en panna med olja. Salta och peppra. Tillsätt creme fraiche, fiskfond, chilisås och kräftspad och koka upp. Sist lägger du i kräftstjärtarna och dillen och låter allt bli varmt i ca 1-2 minuter. Servera tillsammans med pastan.

2 kommentarer:

lina sa...

Perfekt fredagsmiddag tycker jag! Då vill jag ha ngt enkelt & gott eftersom jag oftast är trött efter veckan:)

E-S sa...

Visst är det så. Fredagar är lite svåra, man vill ha något lite extra men har varken ork eller tid. Oftast... Lördagar är roligare ur matsynpunkt =)