fredag, juli 13, 2007

Testpanelen ger sig på quorn!


Till vår stora glädje fick vi ett erbjudande från Quorn i Sverige att provlaga produkter av quorn! Som ett paket på julafton damp det ner diverse spännade saker i brevlådan med tillhörande recept från Ola Lauritzson som vi genast satte tänderna i. Vi samlade de bönor som för tillfället befann sig på sundsvallsmark och skred till verket. Vi passar på att skicka en hälsning till er som inte kunde vara med, vi saknade er!!

Först ut var Quornburgaren:

Recept
4 portioner

4 st Quorn Burgare
8 st Axa GI-ruta
2 st avokado
1 st rödlök
100 g ruccola
4 skivor cheddarost

Chilimajonnäs
1 dl lätt majonnäs
2 msk chili spicemix
1 st vitlöksklyfta

Dijonbönor
1 dl kidneybönor, kokta
2 msk dijonsenap
2 msk vinäger

Gör så här:
Skär avokadon i skivor och rödlöken i ringar.
Rör ihop alla ingredienserna till chilimajonnäsen.
Blanda dijonsenap och vinäger till en dressing och lägg i bönorna.
Grilla hamburgarna, vänd dem några gånger under tiden. Lägg först osten snabbt på grillen och sedan på burgarna.
Lägg hamburgarna på ett bröd och fortsätt sedan med chilimajonnäs, avokado, rödlök och ruccola och avsluta med ett bröd till på toppen.
Servera genast med dijonbönorna vid sidan av.

Testpanelens omdömen
Maria: 4 mungbönor av 5 möjliga.
Marielle: 4 mungbönor
Marie: 4 mungbönor
Jessica: 5 mungbönor
E-S: 5 mungbönor

"Hellre det här än Max."
Därefter gick vi över till Quornlasagne:

Recept
4 portioner

200 g lasagneplattor (fullkorn)
1 förp. Quorn Färs
200 g fetaost
1 dl lagrad ost, riven
100 g kalamata oliver
800 g krossade tomater vitlök och basilika
500 g keso
300 g fryst bladspenat, tinad och avrunnen
2 st morötter, finrivna
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform, ca 30x20 cm.
Blanda Quorn Färs med krossade tomater i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Blanda keso, morötter och bladspenat i en annan bunke. Smaka av med salt och peppar.
Lägg spenat-kesoröran i botten på ugnsformen och varva sedan med pastaplattor och Quorn Färs-blandningen. Avsluta med riven ost, fetaost och oliver.
Kör i ugn ca 30 minuter. Servera gärna med ruccola.

Testpanelens omdömen
Vi önskar att vi kokat en riktig tomatsås, dels för att minska vätskan och dels för att kunna krydda lite bättre. Exempelvis hade vitlök, mer av basilika, oregano, salt och peppar passat väldigt bra här. Vi hade endast tillgång till fryst spenat men vi rekommenderar att man använder färsk då den frysta varianten förmodligen bidrog till den väldiga mängd vätska som samlas, eller nåt... Lasagnen har helt klart potential.

Maria: Svag 3:a
Marielle: 3
Marie: Svag 3:a
Jessica: 2
E-S: 3

Testlagandet avslutades med Pastasallad med quorn:

Recept
4 portioner

1 frp. Quorn Bitar
2 st färska tomater
1 kruka basilika
2-3 dl grädde
1-2 st vitlöksklyftor, hackade
pasta
olivolja
pressad citron
flingsalt & nymald svartpeppar

Gör så här:
Hacka basilikan och tomaterna. Koka pastan al dente. Under tiden pastan kokar, stek Quorn Bitar och hackad vitlök i lite olja. Ställ åt sidan. Häll av vattnet från pastan.
Blanda pastan med Quorn- och vitlöksfräset. Tillsätt hackade tomater och basilika.
Häll över grädde och en skvätt olivolja samt lite pressad citron.
Salta och peppra. Hetta upp utan att det kokar. Servera.

Testpanelens omdömen
Maria: 2 mungbönor
Marielle: 2,5 mungbönor
Marie: 1 mungböna
Jessica: 2 mungbönor
E-S: 3 mungbönor
Denna kväll gick sannerligen i nyttighetens tecken för det var (troligtvis) första gången i Mungbönornas historia som det inte serverades efterrätt!

Vid protokollet: Jessica, E-S, Marie, Marielle och Maria

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste tillägga att även pastasalladen har potential och nog kan utvecklas med lite fantasi och kryddor :)