onsdag, juli 11, 2007

Axmarbrygga Havskrog



På sommaren ska man äta fisk. Så är det bara! Och det gjorde vi häromdagen. På Axmarbrygga Havskrog som ligger i Axmar vid kusten på gränsen mellan Hälsingland och Gästrikland.

Det är ett mysigt litet ställe som serverar i hvuudsak fisk i olika variationer. Det är ett gammalt järnbruk och väggarna är murat av stora slaggblock. På den inglasade verandan har man utsikt mot havet och inredningen är lite halvt gammaldags. Maten är dessutom jättegod!

Vi åt en Skepparmiddag till huvudrätt som består av grillad lax, smörstekt rödtunga, grillad hälleflundra, färska räkor, champinjoner och paprikarilette i varm skaldjursliasson. Vad den där paprikariletten var för nåt vet jag inte riktigt, men det var väldigt väldigt gott! Särskilt såsen, den hade gjort vilken fisk som helst till en lyxmåltid! Pressad potatis serverades till.

Till efterrätt åt jag en sorbettallrik som också var jättegod! Det var skönt att få i sig en ganska lätt efterrätt eftersom fisken gjorde en jättemätt. Det var iallafall fyra olika sorbeter samt choklad, jordgubbar och grädde fint upplagt med sockerlag i olika färger... Mango och jordgubssorbet har jag ätit förut, men inte havtornssorbet eller vitchokladsorbet. Havtornen smakade friskt och gott och chokladen var god och annorlunda den med, men jag tycker generellt att choklad inte ska vara kall...

För den som är intresserad finns även ett stort julbord som tydligen ska vara jättebra!

Läs om Axmarbrygga i White Guide.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att höra att du gillade bryggan :) själv så jobbade jag där den dagen . julbordet är kanon. välkommen åter!

Anonym sa...

Vad roligt! Du har inte ett hemligt recept på såsen att dela med dig av? :)