måndag, juni 11, 2007

China Box

Ett trevligt alternativ till alla de kinarestauranger som finns i den här staden är China Box, belägen på Björneborgsgatan 24, alldeles före brandstationen. Restaurangen har trevlig personal, om än lite virrig ibland, men det tillför endast charm till stället, som inte har en så hög mysfaktor för övrigt. Men det är ju inte interiören som är det viktiga i det här sammanhanget, här är det ju som bekant mat som står i fokus!

Maten på China Box märks att den är tillagad med kärlek. Maten är god, väldigt varm (till skillnad från vissa andra ställen där man ibland undrar ifall maten är micrad) och påminner väldigt mycket om maten som man får serverad i Asien, trots den "försvenskade" menyn. Menyn ja, China Box har i stort sett samma meny som de övriga "kinesiska" restaurangerna, dock är maten mycket godare! Råvarorna är färska och fräscha, inga frysgrönsaker i sikte...

Restaurangen har utkörning om man beställer minst två rätter och bor inom tre kilometers avstånd. Så du som bor inom detta område kan tacka din lyckliga stjärna för det och beställa en billig och välsmakande måltid. Ni andra får helt enkelt ta och pallra er dit på egen hand, det är det helt klart värt!

Ni som vill ha "the real deal" får dock resa lite längre. Minst 8 timmar närmare bestämt, från Stockholm. Ett visst stort skandinaviskt flygbolag har börjat med direktresor till den stora, gamla staden i öst. Här finns en praktisk guide till de menyer man stöter på där. Nu finns det inga ursäkter längre! ...och glöm inte att köpa med en matlåda till oss här hemma:

Matlåda á la Kina

Inga kommentarer: