Linda Skugge skriver mat
Linda la trots allt inte ner bloggandet helt. För er som gillar henne kan jag tipsa om att hon fortfarande bloggar, men denna gång handlar det om mat i nätversionen av tidningen Mama. För er som inte gillar henne kan jag... well... Hon bloggar om mat i alla fall. I dag, den 28:e maj, tipsar hon i alla fall om ett recept på rabarberpaj som verkar helt otroligt underbart gott.
Så så är det.
Här kommer i alla fall receptet:
Knäckig rabarberpaj
Sätt ugnen på 175 grader
Det här behöver du:
500 gram rabarber
Socker
150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2.2 (!) dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Skär rabarbern i bitar och lägg i botten av en pajform, strö över lite socker. Smält smöret och tillsätt sirap och grädde. Vispa ihop och ta av kastrullen från plattan.
Mjöl, havregryn, bakpulver och 2 dl socker blandas i en skål. Mixa allt tillsammans i kastrullen med sirapsblandningen och häll sedan allt över rabarbern i formen. Grädda i 25-30 minuter.
Tack för det, Linda!
4 kommentarer:
Ska jag absolut prova! Ska plocka lite i Söderala när jag åker hemåt för sommaren!
sommar, sommar, sommar - lalalaaa laalaalaalaaaa... man kunde inte längta mer efter allt som har med sommar att göra i en tid som denna... PM, uppsatser, opponeringar, seminarier, tentor, nervösa sammanbrott...
Japp, den där gör jag också - riktigt god paj blir det! Funkar finfint med äpplen också :)
Mm kan tänka mig det, ska definitivt testa vid tillfälle. Hoppas för övrigt att min rabarberlangare hör av sig snart!
Skicka en kommentar