Linda Skugge skriver mat

Så så är det.
Här kommer i alla fall receptet:
Knäckig rabarberpaj
Sätt ugnen på 175 grader
Det här behöver du:
500 gram rabarber
Socker
150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2.2 (!) dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Skär rabarbern i bitar och lägg i botten av en pajform, strö över lite socker. Smält smöret och tillsätt sirap och grädde. Vispa ihop och ta av kastrullen från plattan.
Mjöl, havregryn, bakpulver och 2 dl socker blandas i en skål. Mixa allt tillsammans i kastrullen med sirapsblandningen och häll sedan allt över rabarbern i formen. Grädda i 25-30 minuter.
Tack för det, Linda!
4 kommentarer:
Ska jag absolut prova! Ska plocka lite i Söderala när jag åker hemåt för sommaren!
sommar, sommar, sommar - lalalaaa laalaalaalaaaa... man kunde inte längta mer efter allt som har med sommar att göra i en tid som denna... PM, uppsatser, opponeringar, seminarier, tentor, nervösa sammanbrott...
Japp, den där gör jag också - riktigt god paj blir det! Funkar finfint med äpplen också :)
Mm kan tänka mig det, ska definitivt testa vid tillfälle. Hoppas för övrigt att min rabarberlangare hör av sig snart!
Skicka en kommentar