måndag, maj 28, 2007

Linda Skugge skriver mat

Linda la trots allt inte ner bloggandet helt. För er som gillar henne kan jag tipsa om att hon fortfarande bloggar, men denna gång handlar det om mat i nätversionen av tidningen Mama. För er som inte gillar henne kan jag... well... Hon bloggar om mat i alla fall. I dag, den 28:e maj, tipsar hon i alla fall om ett recept på rabarberpaj som verkar helt otroligt underbart gott.

Så så är det.

Här kommer i alla fall receptet:

Knäckig rabarberpaj

Sätt ugnen på 175 grader

Det här behöver du:

500 gram rabarber
Socker
150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2.2 (!) dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Skär rabarbern i bitar och lägg i botten av en pajform, strö över lite socker. Smält smöret och tillsätt sirap och grädde. Vispa ihop och ta av kastrullen från plattan.

Mjöl, havregryn, bakpulver och 2 dl socker blandas i en skål. Mixa allt tillsammans i kastrullen med sirapsblandningen och häll sedan allt över rabarbern i formen. Grädda i 25-30 minuter.

Tack för det, Linda!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ska jag absolut prova! Ska plocka lite i Söderala när jag åker hemåt för sommaren!

Marielle sa...

sommar, sommar, sommar - lalalaaa laalaalaalaaaa... man kunde inte längta mer efter allt som har med sommar att göra i en tid som denna... PM, uppsatser, opponeringar, seminarier, tentor, nervösa sammanbrott...

Anne sa...

Japp, den där gör jag också - riktigt god paj blir det! Funkar finfint med äpplen också :)

Anonym sa...

Mm kan tänka mig det, ska definitivt testa vid tillfälle. Hoppas för övrigt att min rabarberlangare hör av sig snart!