Skinkan är griljerad!
Japp, det är vad jag har pysslat med ikväll...och eftersom jag varit slö på bloggandet ett tag så passar jag på att lägga in följande tips...
Det ska tydligen vara pepparkaka i allt just nu, så idag när jag letade griljeringstips smålog jag lite när jag sprang på:
Pepparkaksgriljerad skinka
1 Apelsin ELLER
1 Äpple
Hela kryddnejlikor
3 msk Senap
1 msk Honung
12 Pepparkakor
1/2 tsk Ingefära; mald
Sätt ugnen på 175°.
Skiva apelsinen eller äpplet och tryck in några hela kryddnejlikor i skivorna.
Lägg frukten på en stor foliebit ochlägg skinkan ovanpå.
Stick in en köttermometer, vik om folien ochugnsbaka skinkan tills termometern visar +70-75°.
Blanda senapen med honungen. Krossa pepparkakorna och blanda dem med ingefäran.
Skär svålen av skinkan och bred på senaps-honungblandningen, strö över de krossade pepparkakorna och griljera skinkan i ca 5 minuter i 225°.
Eftersom min webkamera gjorde att skinkan såg förfärligt äcklig ut (nu hoppas ni att det verkligen VAR kameran va??), så lägger jag istället in en bild från den julprakt jag har lyckats nära vid min barm :-)
Recept från:
http://recept.oxnehaga.se/default.asp?intReceptId=175
/ööö
2 kommentarer:
låter väldigt spännande med pepparkakorna! är det den versionen du har tillagat också?
Jag körde den traditionella varianten den här gången :-)
Skicka en kommentar