Laxen är gravad!
Jag har liksom Maria tillagat julmat idag! Jag har gravat laxen!
Även denna har en lite annorlunda touch i år!
Flädergravad Lax
4 msk Salt (Ej mineralsalt)
4 msk Socker
2 tsk Vitpeppar, grovstött
1 kg Laxfilé, fryst, benfri med skinnet kvar
4 msk Flädersaft, koncentrerad
3 msk Hallands Fläder-snaps
1 msk Citron, pressad
Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in laxfiléerna med blandningen, lägg köttsida mot köttsida, tjock del mot tunn del. Lägg fisken i en plastpåse.
Blanda flädersaft, snaps och citronsaft, häll blandningen i plastpåsen och förust.
Lägg laxen kallt och i press 1,5 dygn. Vänd den 3-4 ggr under gravningen
Eftersom jag aldrig har gravat lax förut har jag faktiskt följt mig till receptet den här gången.... nästan... Jag hade ingen Hallands så jag tog helt enkelt vanlig sprit och lite extra saft.
Jag hoppas det här blir bra! Men det får vi se på fredag!
Cia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar