torsdag, december 14, 2006

Pasta al Arrabiata




När jag var lite yngre och skulle lära mig laga mat var en av mina favoriträtter Pasta Arrabiata. Arrabiata är en pastasås som då var väldigt enkel att göra i och med att man blandade en pulverpåse med krossade tomater och värmde... Och att koka pasta kunde till och med jag redan då! Tyvärr försvann påsen, men jag har lyckats lära mig att laga den på riktigt nu!

Arrabiata har fortsatt vara en av mina favoriträtter och när jag var i Italien i somras så fick jag den 31 Augusti världens godaste Arrabiata på världens mysigaste restauang i Florens! Ett datum värt att komma ihåg :) Samma dag inhandlades en stor bit parmesan i Siena och denna passar alldeles utmärkt till den här rätten!

Jag vet faktiskt inte exakt hur man ska tillaga pastan, men jag hittar på lite som vanligt och det blir gott!

Jag brukar ta Krossade Tomater med chilismak, men är man riktigt ambitiös kan man självklart använda färska tomater.

Detta ska kryddas med Persilja och Vitlök samt Salt och Peppar. Men jag brukar ha i lite Basilika och Citron också. Eftersom jag vill ha en ganska rejäl chilismak brukar jag ha i lite Sambal Oelek för att elda upp det lite!

Såsen serveras till pasta, på bilden spagetti, men jag brukar oftast ha Penne!

Cia

Jag tog en bild, men det såg inte så gott ut, så jag snodde en från http://www.photos-of-the-year.com/image/gallery/587/4447F37890-web-

Inga kommentarer: