Västerbottenoliver
Det här är ett recept från min mamma! Jag vet tyvärr inte var hon har fått det ifrån, men det kan jag ta reda på! Perfekt plockmat :) Enjoy!
CIA
Sätt ugnen på 200c '
Sila av en liten burk gröna oliver (ca 24st) och låt rinna av på hushållspapper.
Rör ihop 2½ dl riven Västerbottenost (= 1 påse/150 gr) med 2 msk mjuknat smör. Blanda sedan i 1½ dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten och 1-3 krm cayennepeppar till en jämn deg. Klicka ut 24 klickar och nyp sen ihop dem över oliverna. Vatten på fingrarna gör att det går lättare.
Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min eller tills de fått fin färg
1 kommentar:
Oliverna på bilden är inte helt nybakade och bilden kommer därför att uppdateras vid nästa tillverkningstillfälle! -- Cia
Skicka en kommentar