måndag, november 15, 2010

Fars Dag...!

Var ju igår - men jag tänkte i alla fall berätta vad som hände hos Sundins där yngsta dottern var på besök. Jag och Mamma bakade ingen egen tårta, vi tog med Pappa på KAKFROSSA i Västergensjö = a very nice place.

50 kr - fika så mycket du vill... Fantastiskt!
Men nej, jag orkade tyvärr inte ens hälften...Fotade på vägen ut, 10 min före stängning så ni anar hur det hade sett ut tidigare va? Gott var det i alla fall! Allt hembakat och skänkt till byföreningen. Sånt gillar jag :)

Hur firade förresten du?

När jag var hemma i helgen hann jag med att åka förbi hos min moster som fyllt jämna år också. Jag tänkte säga grattis och lämna en liten symbolisk sak som definitivt, absolut inte var en födelsedagspresent (nej hon ville inte bli firad) och få mig lite gott fika... ...och det fick jag ju så klart! Jag fick även med mig 5 koppar, 6 fat och 6 assietter... Går alltså dit för att säga grattis och kommer därifrån med en egen present. Vilket byte. :)


Visst är de härliga!

Helianthus tillverkades av Gefle (Upsala-Ekeby) 1962-66.
Dessa härligheter har alltså ett 40-tal år på nacken :)
Och visst är de extra fina med lite fika på fatet...!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marielle!
Jättefin blogg och bra tips, brukar kika in på bloggen ganska ofta.
"kråsbordet" ser nästan lika maffigt
ut som det i Långsele.
Men den jubilerande kakbakerskan på Bredbyn kan nog ingen slå.
kram Laila

Marielle sa...

Hej Laila :)
Kul att du kikar in emellanåt, även om jag inte är den mest frekventa bloggaren. Men julen kanske ger mer inspiration att testa nya recept så det kanske dyker upp något nytt framöver :)

Ett mycket maffigt kråsbord var det i alla fall, till och med jag blev mätt! Men jubilaren på Bredbyn håller ju sin fana högt, hon ska nog få ett besök innan jul också - medan kakburkarna fortfarande är välfyllda ;)

Ha det så bra i Umeå och hälsa med dig, kram Marielle