Äppelkaka i långpanna
Min lillebror bakade en fruktansvärt god äppelkaka förra helgen. Den blev så stor att den räckte till fika under hela helgen. Receptet kommer ursprungligen från Tre tjejer i köket och blir väldigt fluffig och smakrik. Godast blir det såklart med hemmaplockade äpplen, men det går nog lika bra med köpta!
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
1 kommentar:
Den där kakan är grym, och dessutom ett av våra mest kommenterade inlägg. Kul att ni testade! :-)
Skicka en kommentar