söndag, april 11, 2010

Laxsnittar

Ytterligare ett fynd från Elle Mat & Vin nummer 6 2009 som jag har gjort några gånger nu. De ska vara riktigt syrliga och jag skulle kunna tänka mig cirka 20 stycken av de här till middag någon gång.


9 msk mascarpone
1½ msk hackad kapris
3 msk hackad gräslök
1½ citron (rivet och skalet)
salt och peppar
8 skivor fullkornsbröd
4-6 skivor rökt lax

Blanda mascarpone, kapris och gräslök, citronskal och tillräckligt mycket citronjuice för att ge smak, men inte bli rinnigt. Salta och peppra ordentligt! Bred mascarponeblandningen över brödskivorna, täck sedan varje sandwich med ett lager lax. Lägg en brödskiva ovanpå en annan så du får 4 sandwichar, var och en toppad med ytterligare ett lager lax. Skär försiktigt i 6 munsbitsstora fyrkanter med en tandad kniv. Doppa sidokanterna i gräslök och dekorera eventuellt med extra strimlat citronskal. Jag har även provat med att bara ha lax på det undre lagret och räkor på det övre och det fungerade precis lika bra!

Inga kommentarer: