söndag, december 06, 2009

Italienskinspirerad pastasås m parmesan o räkor

Kikade i kylskåpet och insåg att vi hade en ovanlig delikatess hemma; parmesanost. Kikade lite till och såg färska champinjoner, färsk spenat och räkor. Vad gör man då? Jo såklart en god italienskinspirerad pastasås!

Skalade räkor, kanske sisådär 2 dl
1 burk creme fraiche
Färsk spenat, ca 2 dl
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
champinjoner, ganska många!
Riven parmesanost, cirka 1,5 dl
Salt, peppar, paprikapulver (för färgens skull) liiite rosmarin
Citronsaft

Skiva champinjonerna, hacka all lök, grovhacka spenaten, tina räkorna. Börja med att fräsa löken i smör, tillsätt svampen, spenaten och sen cremefraichen. Rör ner osten och smaka av med kryddorna och pressa citronsaft över. Precis innan pastan är färdigkokt och maten skall till att intas rör man ner räkorna. Sen är det klart!

Servera m pasta.

Jag tyckte det blev väldigt mumsigt!

Hej så länge!

1 kommentar:

Marielle sa...

Det låter väldigt gott också :)