söndag, september 20, 2009

Stockholm Öl och Whiskyfestival 2009

Jag hade hört så mycket om det här årliga eventet, så jag ville gärna besöka öl och whiskyfestivalen i Nacka Strand för att se detta med egna ögon.

Festivalen äger rum i en trevlig fabrikslokal och hela arrangemanget är imponerande ordnat. Vid entrén får varje besökare ett glas och på glaset finns en nivå utmärkt där det står "provsmakning". Man kan sedan gå runt bland utställarna och köpa provsmaker av olika ölsorter. Kanonidé! Och en chans för finsmakare och ölfantaster att testa nya produkter alternativt återse sina favoriter.

MEEEN... mitt besök resulterade bara i en besvikelse över den svenska dryckeskulturen... Kvällen behövde inte bli särskilt gammal innan många besökare började svaja betänkligt. När sedan en besökare plötsligt använde en annan besökares tinning som glaskross och blodet började rinna längs dennes kind...då var min gräns nådd. Jag fick senare höra att ytterligare en fyllskalle kräkts på golvet (jag hade tack och lov redan gått hem då). Men allvarligt... varför lägga 195 kronor bara för att gå in och supa sig full? Varför inte spara några kronor, stanna på sitt vanliga sunkhak och bespara oss andra plågan att behöva se eländet.... Tråkigt!

Bild lånad från cityguide.se

2 kommentarer:

Cia sa...

Mm, tyvärr finns det de som tror att öl bara är till för att bli full på. Jag vidhåller dock fortfarande att det är en väldigt trevlig tillställning! Det bästa är ju om man kan välja att gå dit en tid när inte partyrissarna är ute...

Marielle sa...

Mäh. Vad är det för sätt... Men jag håller hoppet uppe och ser fram emot att få besöka kommande event utan fyllon som krossar glas och kräks på golvet.