lördag, maj 09, 2009

Cloud Nine


En av mungbönorna fyllde nyligen år och jag passade på att ta med henne till Cloud Nine för att fira. Cloud Nine är en restaurang precis som många andra med en häftig meny. Men det var inte därför vi gick dit. De har nämligen också ett dessertrum dit man får komma för att äta efterrätt bara sådär om man vill det.

Det ville vi och vi blev inte besvikna! Vi blev placerade i ett av de små båsen som kan ses ovan. Dessertmenyn är välfylld och det var svårt att bestämma sig. Till slut blev det en chokladfondue för mig och en hallon-,persika- och chokladsufflé för Maria. Båda var otroligt goda! Jag hade tagit bilder med mobilen, men det var så skumt ljus i lokalen att det inte syns vad vi äter...

Till detta drack vi te. Vi var sugna att prova på ett med smak av våt skogsmark, men blev avrådda av servitrisen på grund av den speciella smaken. Istället blev det ett "medeloxiderat oolongte med aromer av persika och honung". Mycket möjligt ett av de godaste teer jag druckit. Men jag är fortfarande nyfiken på skogsmarken så jag tror det blir ett till besök bara av den anledningen vid senare tillfälle! 

Teet serverades med ett litet timglas så vi visste när det hade dragit klart i sin lilla kanna. Innan vår beställning hade dykt upp kom de in med en liten fördessert som bestod av hackade jordgubbar med champagneskum och jordgubbssorbet. Sjukligt gott! Tänk om man kunde göra champagneskum själv... Lär mig!

Servicen var superbra och stämningen jättemysig. Servitrisen serverade förutom desserter även en massa kärlek till sina gäster. Jag är lite ledsen för att jag inte är man och kunde gå på herrtoaletten. Den ska tydligen vara en replika av toaletten i The Shining. Damtoaletten gick inte av för hackor den heller, men jag vet inte vad eller om den ska föreställa för något.

Läs mer här och här.

2 kommentarer:

Maria sa...

Årets bästa present var det!! Tusen tack igen =)

Marielle sa...

Hmm, verkar vara ett trevligt ställe det där. Hoppas på ett besök någon gång i framtiden jag med :)