fredag, april 24, 2009

Fika bör man - annars blir livet alldeles för oändligt tråkigt...


... så lyder den nya formuleringen enligt Marielle.Jag har sagt det förut men jag måste faktiskt få säga det igen... Jag tycker mer och mer om Tant Anci och Fröken Sara för varje dag som går. Ja, det är nog så att jag vill kalla det mitt favorittillhåll här i Sundsvall. Gott fika och god mat, rättvisemärkt och ekologiskt, teer, choklad, honung, pasta, oljor, tvålar och annat roligt att inhandla. Sen så tycker jag att det är en väldigt trevlig miljö också... (I och för sig var det längesen trevliga Chocolate House besöktes - så ev kan de få dela favoritskapet)

Att ett av besöken här i veckan dessutom resulterade i att jag fick gå till Teater Västernorrland för att hämta ut en signerad diktsamling av Iso Porovic (nej jag hade ingen aning om vem karln var innan - men nu läser jag hans dikter och ler lite) gör inte saken sämre. Det gjorde mig glad och har räddat min vecka - välbehövligt för själen!

Jag hoppas att inte poeten misstycker för nu delar med mig av en av hans dikter. Först tänkte jag försöka hitta något som kunde motsvara "matpoesi" - men med tanke på vårvädret så ändrade jag mig när jag läste den här:


Hur solstrålar låter!

Han hörde det som örat inte kunde höra:
hur grottorna, kostigarna och löven sjunger.

Hur solstrålar låter!

Bäckarna sjunger med utsträckta armar mot älvarna.
Vindarna och skuggorna sjunger!
Och snön.

Det upprepande sjunger alla de som skall dö!

Ur Iso Porovics "Den mystika reträtten -
tillbakadragandet till det ursprungliga, till det oändliga".


Idag är det förresten den 24e april och det betyder att det är den 25e april i morgon. Någon som är sugen på soppa i helgen?

Kram på er, nu ska jag gå ut på balkongen och lyssna till solstrålarna!

5 kommentarer:

åsa - hello sugar! sa...

jag kunde inte hålla med mer! fika måste man få göra! :) vilket bra café tant anci och fröken sara verkar vara! om jag någon gång råkar hamna i sundsvall så vet jag vart jag ska gå! :)

Marielle sa...

ett jättebra fik - och trevligt som bara den! har du vägarna förbi är det absolut värt ett besök. och fler tips finns också :)

Carro sa...

Jag hittade hit genom reportaget i Dagbladets bilaga :) Vilken fin och inspirerande blogg.

Jag älskar också Tant Anci. Synd bara att det är så smockat där vid lunch tid .. Tror dock det blir en middag där innan bion imorgon :)

Hoppas ni får en solig söndag

Leila bakar... sa...

Fika for life säger jag! Kul blogg!

Marielle sa...

Välkommen hit Carro! Och kom gärna tillbaka flera gånger :) Ja det är ju ofta rätt så fullt på TantFröken - men jag har hört rykten om att de ska utöka lokalen och det bådar ju gott :) Hoppas din söndag varit solig - eftersom jag själv suttit på en kurs kan jag tyvärr inte skryta med så mycket frisk luft och sol för egen del - men det såg ju fantastiskt ut..!

Och Leila du har så rätt - fika is the s..t! :) Kikade in på din blogg också - dit återvänder jag fler gånger :)