lördag, mars 28, 2009

Earth Hour


Ikväll är det Earth Hour mellan 20:30 och 21:30 över hela världen, miljontals människor släcker sina lampor för klimatet. Arla deltar i kampanjen genom att släcka ner sina mjölkpaket och det borde vara ett bra sätt att uppmärksamma aktionen för en bred publik. Jag är barnsligt förtjust i effektivitet och ett sånt här initiativ för att förena nytta med nöje (mat) kan bara hyllas.


Tidigare i vinter läste jag om hur forskare kommit fram till att för varje googlesökning som görs släpps lika mycket koldioxid ut som behövs för att koka en halv kopp vatten. För mig som googlar en hel del är det något som jag inte reflekterat över tidigare och om man vill försöka använda sig av ett miljövänligare alternativ finns Blackle som i och med att skärmen är svart sparar energi som annars behövts för att lysa upp en ljus skärm.

Jag planerar att ta mig till Skansen för att titta på Earth Hour Show där man får umgås i mörkret och lyssna på bra musik!

1 kommentar:

Marielle sa...

Oj, det där med Google hade jag ingen koll på. Bra med ett alternativ - ska försöka använda det istället. Hoppas Skansen bjöd på en trevlig kväll! Vi pratade också om varför inte fler gör en grej av en sådan kväll - kom och mys med oss liksom, vi har tända ljus och någon som spelar ackustiskt. Jaja, kanske får ordna något eget nästa år :)