söndag, januari 25, 2009

Bregottkakor


Jag har länge levt i tron att Bregottkakor är Hallongrottor med ett annat namn och att vi är väldigt få som kallar dem det. Nu har jag lärt mig att:
- Bregottkakor är inte samma sak och att
- Det är fler än jag som känner till dem :)

Jag har varit sugen hela veckan, men inte haft tid att baka förrän idag. När jag väl skulle till att börja insåg jag att jag inte hade några bakformar, så det fick bli utan. Helt klart inte lika snyggt, men det smakar lika bra i vilket fall! Jag måste dock handla formar, för jag har ett till recept på småkakor på gång som jag förhoppningsvis ska göra nästa vecka!

Bregottkakor
ca 50 st, 12-13 min, 200 grader.

1 litet paket Bregott (300 g)
1½ dl socker
2½ dl Maizena
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
sylt eller gelé

- Blanda ihop ingredienserna och rulla till små bolar och lägg dem i kakformar
- Tryck en grop i mitten och klicka i sylt eller gelé
- Grädda i ugnen


2 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

jättefina även utan formar.

Marielle sa...

Mycket fina :) Jag är som liksom du med i "vi som känner till bregottkakor-klubben" och kan nästan sträcka mig till att jag tycker ännu bättre än dem än hallongrottor. I alla fall farmors. Fast det är ju bra jämnt dem emellan :)