tisdag, december 16, 2008

Julsnaps

Lagom till Nobelfesten korkades nubben upp i samband med intaget av en ljuvlig silltallrik. Kvällens närvarande Nobelfans hade att välja mellan två olika snapsar från norska Arcus, vilka skiljde sig ganska mycket åt i smak.


Gilde Juleaquavit 2008 (40 %) hade en kraftig smak som rev ordentligt i halsen och det gillades av kvällens två snapstestare! En riktig j*vel som fått bra respons även i tidningarnas snapstester.

Den milda Gourmetsnapsen (32%) från Löitens (spana efter flaska med norskt ö) passar enligt etiketten till julmat. Denna föll oss inte riktigt lika väl i smaken - men den hade ändå en ganska trevlig syrlighet från koriander, pomerans och pors.

Namnet skvallrar ju dessutom om att den inte är lika stark - vilket många säkert ser som ett plus. En av kvällens snapsdrickare har dock ganska svårt för koriander och därav dras betyget ner från dennes sida. Gillar man däremot koriander kan snapsen vara värd att testas. Den andra testpersonen påmindes å andra sidan av ungdomens glada dagar vid den första luktningen - tyvärr var det inte enbart positivt men det tycker säkerligen andra!

1 kommentar:

natz sa...

vad mycket goda julrecept ni har här! har redan spikat vad jag ska baka, men kan nog tänka mig att göra några ändringar efter att ha kikat in här.. :)