lördag, oktober 04, 2008

Uppbullad


Vet inte om uppbullad funkar så bra, men att bulla upp stämde inte riktigt in i det jag ville förmedla. Iallafall så är jag uppbullad nu. Jag bakade på förmiddagen och tre påtar med varma och goda bullar står i köket eftersom det är kanelbullens dag. 


Även om det nu är en väldigt kommersiell dag, ger jag blanka fasen i det och bakar själv. Den 4 oktober infaller äntligen på en lördag och jag har inte haft möjlighet att fira särskilt mycket de senaste åren på grund av diverse sammankomster i skolan och liknande. Om jag inte haft möjlighet att baka själv hade jag gått till Saturnus. Det enda stället som har bullar som går att äta, jag undviker annars alltid att äta bullar på café. Torra och tråkiga brukar de vara...

I E-S inlägg om bullar här nedan diskuterar vi variationer av olika slag och att på kanelbullens dag måste man ju ha kanel i bullen. Jag öste på med kanel, men varierade på annat sätt. Jag är inte särskilt förtjust i kardemumma och strök helt enkelt det. Jag dissade också strösockret och gick lös på sirap i degen och muscovadosocker i fyllningen. Resultatet är alldeles strålande. Inga bullar blir ju så goda som de mamma gör, men jag är helt klart nöjd!

5 kommentarer:

Andreas sa...

ingen kardemumma?! Skandal, kardemumman är ju bättre än kanel ;). Man måste ha mulitplicera mängden kardemumma i degen med minst fyra ;). Sedan gör man alltid halva satsen med enbart kardemumma fyllning, så. Skall kanelbullensdag firas ;)

Andreas sa...

Mitt smiley-missbruk här aldrig varit tydligare än i min förra kommentar!

Cia sa...

oh no, kardemumman ska strykas helt :)

Och ditt missbruk av smileysar brukar sällan vara värre än mina...

E-S sa...

Håller med Andreas på kardemumma-punkten. Och även på smiley-punkten :D

E-S sa...

Fina bullar, förresten :)