onsdag, juli 30, 2008

Kyckling med soltorkade tomater och oliver

Här kommer en stor favorit - perfekt buffémat!

Kycklingfileér
Marinerade soltorkade tomater
Svarta oliver
Ruccola

Vinägrett:
Vitlöksklyfta
Olivolja
Balsamvinäger
Salt och peppar



  • Stek kycklingfiléerna i en stekpanna tills dom fått färg.
  • Fortsätt sedan steka dom i ugnen tills de blir klara.
  • Skär sedan upp filéerna och lägg dem på ett serveringsfat.
  • Strö grovhackade soltorkade tomater, oliverna och några kvistar ruccola över kycklingen.
  • Blanda sedan vinägretten och ringla över kycklingen.

Alla ingredienser tillsätts efter behag som farbror Melker sade :)

Den här rätten och potatissalladen hade jag på mitt examenskalas, en väldigt lyckad buffé om jag, kocken, får säga :D

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så gott detta såg ut, och jag ska absolut komma ihåg receptet till nästa gång jag ska ha många gäster och servera en buffé.
Hälsningar MammaMat

Anonym sa...

Smarrigt! Gjorde liknande fast med fläskfile men ska testa med oliver och ruccola också.