torsdag, maj 08, 2008

Sushi

Min kära vän Johanna tog mig med och åt sushi en solig vårkväll efter två glas rödvin för ett tag sedan. Jag vet inte om det var vinet som gjorde att jag vågade eller om jag bara kände att det var dags att prova. Jag har varit väldigt skeptisk innan. Jag trodde att det skulle vara jätteslemmigt, smaka äckligt och att jag inte kunde äta med pinnarna.

Det blev dock tvärtom! Jag tyckte det var jättegott, inte ett dugg slemmigt, jag var som en gud med pinnarna och det var riktigt trevligt! Tyvärr är jag en sån som äter sakta så att spä på det med lite pinnar är väl inte världens bästa recept. Men vad tusan...

Sushikartan.se är en ny sajt där du kan kartlägga, recensera, lägga upp bilder på och hitta nya sushiställen i din närhet. Det verkar finnas en koncentration av information till storstäderna, vilket iofs kan vara logiskt. Men har du ett bra (eller dåligt) sushihak i din stad så varför inte dela med dig av erfarenheten!

P.s. Apropå sushi, vad är egentligen grejen med Lagerhaus extraplastiga, extrafula, extrajättekonstiga sushimagneter? Jag förstår inte, köper någon dem?

7 kommentarer:

KarinW sa...

Åhhh jag älskar sushi och nu var det längesedan jag åt det. Måste kolla på Lagerhausmagneten ska förresten köpa en till kryddkvarn där som var kanonbra för 49 kronor(får se hur länge den håller)

Catty sa...

det låter superbra ju :) jag har aldrig ätit sushi heller.. vågar inte prova riktigt :) men det låter bra.. vilken sort testade du, så jag vet vilken sort som är bäst för en sushi-oskuld :) ? haha

Cia sa...

Karin: Lagerhausmagneten är inte värd att titta på :) Bara konstig...

Catty: Jag vet faktiskt inte vad det hette för något... Liten sushi eller liknande skulle jag tro. Jag valde inte bitar själv utan det var 8 eller 9 färdiga. Miso-soppan innan hör ju till också, men den har jag faktiskt vågat smaka förut :)

Sia sa...

Sushi är ju sååå gott! sushi-train är en favorit, alltså plocka det du vll ha från ett rullband :) hmm.. har inte stött på nå sushitrain i sverige men ska fortsätta söka!

KarinW sa...

Bra sushisajt,fick reda på att det fanns ett bra ställe på sjögatan i S-vall som måste provas!

Cia sa...

Jag har aldrig hört talas om sushitrain, men det låter väldigt spännande :)

Millan sa...

Haha, jag vet vem som köper de fula magneterna. För en kompis tyckte att jag skulle ha sånna eftersom jag tycker om sushi. Så där stod jag och log och sa tack..