tisdag, april 15, 2008

Kikärtsbiffar med tzatziki


En burk kikärtor
1/2 vitlökslyfta
Ca 3 msk olivolja
Ca 2 msk vetemjöl
Chilipulver
Salt och peppar

Mixa kikärtorna tillsammans med vitlöken och oljan i en mixer tills det blir en jämn massa. Jag hade ingen mixer så jag mosade allt för hand (suck och stön) men det går bra det också.
Salta och tillsätt kryddorna och strö över mjölet. Rör om. Forma till biffar och stek i mkt olja tills dom fått färg. Tror man får steka dom rätt ordentligt, mina blev lite för mjöliga i mitten.

Servera med tzatziki, sallad och pitabröd.

Jo, om man vill göra tzatzikin lite nyttigare brukar jag sila naturell yoghurt (3%) i kaffefilter ett tag tills den blivit lite tjockare och sedan blanda med riven gurka och vitlök :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

det låter supergott :) absolut något jag ska testa :) tack!

Siquidem sa...

Ja jävlar i min lilla låda! Gör plats på diskbänken, people, nu ska här experimenteras!

Cia sa...

hmm, kikärtor är ju svårt...

Ellen Freider sa...

På vilket sätt gör det tzatzikin nyttigare? Fetthalten är ju bara ett procenttal, så om du låter vätskan rinna av så stiger ju fetthalten per automatik. Eller?

Ellen Freider sa...

På vilket sätt gör det tzatzikin nyttigare? Fetthalten är ju bara ett procenttal, så om du låter vätskan rinna av så stiger ju fetthalten per automatik. Eller?

Mungbönorna sa...

Gällande fetthalt så gissar på att Sia menar naturell yoghurt vs annan youghurt (tex turkisk) eller..?
/M