Pajdeg
Jag gjorde en rarbarberpaj igår som blev jättegod! Tyvärr var rabarberna lite för osockrade, men pajdegen var väldigt enkel att göra och smakade bra.
Pajdeg:
125 g smör eller margarin
½ dl farinsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.
Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.
Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter.
Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter.
Det var jättesmidigt att slippa släpa fram en massa disk och att kunna röra ihop allting i kastrullen. Förvänta er inte en hållfast deg, utan betrakta det som en smulpaj! Jag fick lite deg över eftersom jag använde en ganska liten form så det återstående smulade jag helt enkelt över fyllningen.
Receptet har jag tagit från www.recepten.se
1 kommentar:
Mmm... Vad gott med paj! Nu har du gjort mig sugen!! Rabarberpaj med jordgubbar... Eller varför inte en helt vanligt blåbärspaj... *drömmer*
Skicka en kommentar