måndag, maj 14, 2007

Het räk- & tomatpasta

Tidigare lade jag upp ett recept på en toast med tomater och räkor. Idag har jag modifierat receptet något så att det blev en pastasallad av det hela. I grunden gör man nästan likadant.

  1. Tina räkor, om ni inte köper färska
  2. Koka pasta
  3. Marinera räkorna ett tag med lime så att det nästan täcker och sedan tabasco efter behag
  4. Blanda hackade tomater, schalottenlök och basilikablad (fryst basilika går också bra)
  5. Släng ner räkorna en snabbis i en varm stekpanna och låt dem få en yta och bli varma
  6. Blanda allting i en skål. Tadaa - klart!

Men.... Av någon anledning ville jag inte riktigt lägga ner toasttanken så jag gjorde krutonger och strösslade över. Dessa tillverkas som följer:

  1. Formfranska
  2. Olja och vitlök, men i brist på oljan som just nu befinner sig hemma hos Marie, testade jag med lite marinad från de marinerade vitlöksklyftorna. Funkade mycket bra det med.
  3. Ugn, ca 200 grader tills de fått fin färg
  4. Tärna

Inga kommentarer: