Het räk- & tomatpasta
Tidigare lade jag upp ett recept på en toast med tomater och räkor. Idag har jag modifierat receptet något så att det blev en pastasallad av det hela. I grunden gör man nästan likadant.
- Tina räkor, om ni inte köper färska
- Koka pasta
- Marinera räkorna ett tag med lime så att det nästan täcker och sedan tabasco efter behag
- Blanda hackade tomater, schalottenlök och basilikablad (fryst basilika går också bra)
- Släng ner räkorna en snabbis i en varm stekpanna och låt dem få en yta och bli varma
- Blanda allting i en skål. Tadaa - klart!
Men.... Av någon anledning ville jag inte riktigt lägga ner toasttanken så jag gjorde krutonger och strösslade över. Dessa tillverkas som följer:
- Formfranska
- Olja och vitlök, men i brist på oljan som just nu befinner sig hemma hos Marie, testade jag med lite marinad från de marinerade vitlöksklyftorna. Funkade mycket bra det med.
- Ugn, ca 200 grader tills de fått fin färg
- Tärna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar