lördag, maj 19, 2007

Foccacia

1 bakplåtstort bröd
Ugn 225 grader

25 g jäst
3 ½ dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
olivolja till pensling
ca 20 oliver, svarta eller gröna
soltorkade tomater, hackade
1-2 tsk havssalt

Dela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med vattnet, olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.

Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Platta ut den på en plåt täckt med bakplåtspapper. Täck över med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.

Pensla eller droppa över olivoljan. Tryck ner oliver och de soltorkade tomaterna i degen. Strö över havssaltet och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Låt brödet svalna på galler innan servering.
Skär i lagom stora fyrkanter.

Inga kommentarer: