torsdag, april 19, 2007

Getost gratinerad rotselleri

Sitter och ser på Saras kök på SVT. I dagens program gjorde hon getost gratinerad rotselleri. Det lät så gott så jag tänkte dela med mig av receptet, trots att jag inte prövat det - än.

1 st rotselleri, liten
4 tsk olivolja, ekologisk
efter smak flingsalt & svartpeppar
200 g chèvre
1 msk honung, flytande
2 msk pumpakärnor, eller solrosfrön
4 kvist(ar) rosmarin, färsk

Man kunde byta ut pumpakärnorna mot exempelvis pinjenötter ifall man ville :)

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rotsellerin i 4 centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en tesked olivolja över varje och strö över flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen. Ställ in i ugnen. När 25 minuter gått lägger du på en skiva chèvre på varje bit rotselleri, ringlar över lite honung och lägger en liten kvist rosmarin och några pumpakärnor (eller solrosfrön) på varje. Låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Nyfiken på fler recept kolla in Saras kök

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill veta hur man gör... Beskrivning, tack!

Anonym sa...

haha jag kom på att jag glömde ge en beskrivning :) den kommer!