söndag, februari 11, 2007

Paprika doftande köttgryta



Det här är en jätte god och lättgjord köttgryta. En stående favorit hos familjen Gustafsson!

4 port

300 g kött (man tager vad man haver)
1 purjolök
3 paprikor, gula och röda
1 burk krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
1 tsk curry
salt o peppar

Strimla köttet, purjolöken och paprikorna.
Fräs köttet i smör och curry. Tillsätt purjon, krossade tomaterna, buljontärningen, vatten och kryddorna. Låt koka ca 15 min.
Rör ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan.
Tillsätt paprikorna. Små koka i ca 3 min.

Servera med ris och sallad

Jo, bli inte orolig om grytan ser ut som grismat innan grädden tillsats, det ska se ut så!
och, jag brukar alltid krydda mer än vad receptet säger. Det ska smaka mkt :)


//Sofia

1 kommentar:

Anonym sa...

Snälla studenter! Jättegoda är ett ord, det är även paprikadoftande! Förlåt, men jag är allergisk! (Och yrkesskadad lärare).