tisdag, januari 23, 2007

Ryttarrutor

Det här receptet har ju E-S också en fin variant på men nu får det ligga kvar ändå! Några små skillnader; t ex grädden i glasyren...
Iaf; s
ätt ugnen på 200 grados och börja sedan med le chokladkaka
4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g smält smör.
Blanda allt i en bunke, häll sedan smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Kakan ska bara bli lite halvfärdig och under tiden den är i ugnen så hinner man med att koka ihop den trevliga...
...glasyren!
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
5 dl kokos
Koka allt i ca 5 minuter och bred glasyren över kakan när de första 10 min har gått. Skjuts in i ugnen igen och grädda ca 10 min till, tills kakan är liiite gyllenbrun.
//Kakmonstret Maruela

Inga kommentarer: