Saffranscouscous
Eftersom E-S redan har börjat på saffranstemat så tänkte jag fortsätta med en lite matigare variant. Mycket gott brukar det bli och jag får än en gång tacka min mamma för sitt ständiga intresse att testa nya recept som hon målmedvetet letat fram ur diverse veckotidningar. Tyvärr har jag ingen bild på detta heller, men det blir en väldigt trevlig couscous-sallad!
Receptet är beräknat på 8pers.
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 pkt saffran (½ g)
3 pressade vitlöksklyftor
ca 1½ tsk sambal oelek
Koka upp detta och rör sedan ner...
...6 dl couscous + 3 msk olivolja
Ställ sedan detta åt sidan en stund och ägna dig åt följande:
Skär 2 röda paprikor och 2 rödlökar i klyftor och 1 stor squash och 1 stor fänkål i mindre bitar. Stek dessa hastigt i lite olivolja och salta lite. Bara så de får lite färg, de ska inte bli för mjuka.
Förvara coucousen och grönsakerna var för sig och blanda ihop allt först när det ska serveras.Då ska även 2½ dl svarta oliver tillsättas. Ta de största du hittar :)
Ät det som en vegetarisk rätt eller servera med kyckling (som spett marinerade i thaisås kan rekommenderas), en god sweet chilidressing eller nån annan kall sås och lite gott bröd. Majskakorna som jag tipsat om tidigare passar också bra till!
/Marielle
2 kommentarer:
Pedagogiskt tänkt där med färgerna!
E-S
Oh det låter jätte gott måste prova, synd att jag redan veckohandlat idag :/ får bli nästa vecka :D
Jessica
Skicka en kommentar