torsdag, november 02, 2006

Majskakor

Receptet kommer från min syster som tjänade sitt levebröd på att laga bland annat sådana här trevliga smårätter på en indonesisk restaurang. De blir lite sötstarka och supergoda om de är frasiga och lite småvarma. Man kan äta dem till lite allt möjligt, eller bara doppa dem i sötsur sås som en enkel förrätt.

1 ägg
3-4 msk vetemjöl
1-2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 klyfta vitlök
1 burk majs (modell större)
1 msk röd currypasta
Koriander
Salt
Matolja till fritering

Häll bort spadet från majsen och mixa den ganska rejält så det blir lite smetigt. Men det gör inget om en del korn är hela. Pressa ner vitlöken och rör ner allt annat. När det gäller kryddning får man känna sig fram, men en lagom nypa brukar räcka ;) Värm olja för att kunna fritera och klicka ner lite smet - en rågad matsked ungefär. När kakan är guldbrun är den klar - ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Storlek och hur länge man vill fritera kan man testa sig fram till.
Hur enkelt som helst!
/Marielle

Inga kommentarer: