söndag, maj 24, 2009

Stockholms Glass- och Pastahus

När det är jämnt ska man fira. Det här blir Mungbönornas 800 inlägg och det tycker jag kan vara värt lite glass!


Två tydliga tecken har markerat att sommaren är på väg de senaste dagarna. De har kommit tillsammans men i något omvänd ordning. 

Både igår kväll och idag har jag börjat med en glass för att sedan gå hem och äta grekisk sallad. Det är som det ska vara när det är varmt i luften. Vanligtvis kanske man äter glassen efter maten, men om man väl köpt en glass kommer den ju att smälta innan man hunnit laga och äta maten.

Några kvarter härifrån ligger Stockholms Glass- och Pastahus. Igår gick vi förbi och delade på en bägare med två kulor, och det räcker faktiskt till två för det är stora kulor. Det blev en med italiensk vanilj och en med passionssorbet. Båda var riktigt godA, men vaniljen var aningens för mäktig. Jag hann också med att få provsmaka en sked lakritsglass (salt) som var mycket godare än jag förväntat mig. 

Innan vi gick hade jag redan planerat vad jag skulle äta nästa gång. Och det blev idag det. Jag är ett stort fan av sorbet så nu blev det det för hela slanten (33 kr). En kula champagnesorbet som jag hade förväntat mig mer av. Den smakade inte illa, men den var lite för söt för att man ska orka sig igenom hela kulan. Däremot var kiwisorben (hur skriver man det i bestämd form?) mycket mycket god. Det verkar dessutom som att man inte bara använder smakessenser utan riktig frukt. Åtminstone gav det utslag på min minimala kiwiallergisensor som gjorde att det började klia i hela munnen. Tack och lov att det är en lindrig allergi bara så att jag kan få en kula till vid annat tillfälle.

Förväntan tror jag är ett av de vanligaste skälen till att man gör saker man inte borde. Min glassförväntan kommer antagligen att göra så att jag provat mig igenom hela sortimentet innan min semester börjar i juli. Till nästa besök kommer det mest troligt att bli lakrits och någon fruktig gräddglass, jordgubb kanske...

Om det är någon som är sugen på lite glass är det bara att komma förbi här så kan vi promenera bort och handla tillsammans. Jag är alltid på!

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag kommer! =)

Marielle sa...

Jag med - snart iaf :)

åsa - hello sugar! sa...

det var länge sedan jag besökte stockholms glass- och pastahus men jag kommer ihåg att de hade ganska mycket att välja på! :) kiwisorbet låter ju fantastiskt gott!

Hans sa...

Det var ganska länge sedan jag besökte Stockholms Glass- och Pastahus ELLER åt deras Lejonet & Björnen glass. (Deras glass säljs ju även på andra ställen! Till exempel så finns den att få i den lilla glasskiosken på Medborgarplatsen.) Deras glass är verkligen toppen!!! Jag är en sådan som nobbar "vanlig glass" som t.e.x. GB glace, eftersom sådan glass innehåller så mycket 'kemikalier' som syntetiska aromer. Den här glassen innehåller riktiga råvaror! Dyra kulor, men bra kvalitet och bra kulstorlekar. Ja, en bägare med två kulor (smakrik) glass kan räcka till två personer...IBLAND! ;-)

Att äta glassen utanför i Tessinparken en solig sommardag...Yeeah!

Pastarätterna har jag aldrig provat. De lockar inte.