söndag, april 05, 2009

Pontus!

Det finns tillfällen när man är tillåten att fira lite utöver det vanliga. Särskilt när man är van att en lyxig måltid på restaurang helst inte ska överstiga tvåhundra kronor per person. Då kan det vara helt okej att beställa ett glas vin för 145 kronor när det är det godaste vin man någonsin druckit och som passar helt otroligt bra ihop med det man valt att äta.


Vi firade på Pontus! på Brunnsgatan i Stockholm och fick fantastisk mat och fantastisk service. Det var en perfekt kväll att få komma bort ett tag och bara njuta och bli omhändertagen. Jag kan eventuellt ha ett litet problem med att bli kallad madame, men när omsorgen av både maten och gästerna är på en så hög nivå låter jag det passera.

Inredningen på Pontus! är helt i min smak, med boktapeter uppåt väggarna. Man kan sitta vid ett stort långbord och umgås men man kan också sitta mer avskilt i bås av diner-stil eller omgärdad av lyxiga skynken.


Menyn förändras kontinuerligt med de råvaror som finns att tillgå. Jag blev tillräckligt nyfiken på hur man gör langos på en fin restaurang för att välja det tillsammans med tempurafriterade sardiner och hummer. De gör det faktiskt riktigt bra! Men jag tycker fortfarande om festivallangos lika mycket ändå :)

När vi gick fick vi säga hejdå till Pontus Frithiof själv som stod i ostronbaren vid entrén. För den som är nyfiken finns även Pontus by the Sea  vid Skeppsbrokajen. De har en riktigt bra lunchbuffé som också är värd att testa!

Pontus! var första anhalten på min Eat Sweden-turné och jag hoppas på ännu fler upplevelser som jag inte tagit mig för utan boken! 

1 kommentar:

Marielle sa...

vad roligt att ni hade en sån lyckad kväll!