Gobröd med anis och fänkål
Jag har inte använt något recept utan bara höftat.
Ugn: 225 grader cirka 15 min.
Vetemjöl
Kruskakli
1 pkt jäst
5 dl mjölk
25 gr smällt smör
1 msk brödkryddor (fänkål, anis)
Värm mjölken till 37 grader, häll mjölken över jästen. Tillsätt salt, smör, vetemjöl, kruskakli och brödkryddor. Arbeta ihop degen, jäs i cirka 40 min och forma sedan degen till en stor, rund och medeltjockt bröd. Jäs i cirka 15 min och sen är det dags för ugnen!
Mumsgott att äta nybakat bröd med smör, ost och gott te!
Ugn: 225 grader cirka 15 min.
Vetemjöl
Kruskakli
1 pkt jäst
5 dl mjölk
25 gr smällt smör
1 msk brödkryddor (fänkål, anis)
Värm mjölken till 37 grader, häll mjölken över jästen. Tillsätt salt, smör, vetemjöl, kruskakli och brödkryddor. Arbeta ihop degen, jäs i cirka 40 min och forma sedan degen till en stor, rund och medeltjockt bröd. Jäs i cirka 15 min och sen är det dags för ugnen!
Mumsgott att äta nybakat bröd med smör, ost och gott te!
1 kommentar:
Gott gott - mer bröd ska det bakas hos mig i alla fall. Saknar bara lite brödkryddor - sen jäklar! :)
Skicka en kommentar