måndag, april 13, 2009

Gobröd med anis och fänkål




Jag har inte använt något recept utan bara höftat.

Ugn: 225 grader cirka 15 min.

Vetemjöl
Kruskakli
1 pkt jäst
5 dl mjölk
25 gr smällt smör
1 msk brödkryddor (fänkål, anis)

Värm mjölken till 37 grader, häll mjölken över jästen. Tillsätt salt, smör, vetemjöl, kruskakli och brödkryddor. Arbeta ihop degen, jäs i cirka 40 min och forma sedan degen till en stor, rund och medeltjockt bröd. Jäs i cirka 15 min och sen är det dags för ugnen!

Mumsgott att äta nybakat bröd med smör, ost och gott te!

1 kommentar:

Marielle sa...

Gott gott - mer bröd ska det bakas hos mig i alla fall. Saknar bara lite brödkryddor - sen jäklar! :)