måndag, mars 10, 2008

Frukostflingor

Müsli har alltid var lite svårt för mig. Antingen är det så sött så man tror det är lösgodis man äter till frukost, eller så är det så torrt och tråkigt att det inte är särskilt lockande i vilket fall...

Aftonbladet har gjort ett test av frukostflingor och kommit fram till att müsli inte alltid är det bästa alternativet vilket känns jätteskönt för mig när alla hela tiden tjatar om att det är det jag MÅSTE äta istället för andra flingor som jag tycker bättre om.
START!s vanliga naturella müsli blir sämst i test, medan mina flingor som K-Special och Havre Fras hamnar högre upp. Självklart finns det alternativ där man gör sin egen müsli som blir ännu nyttigare, men det var inte så illa som ni trodde, ha!

3 kommentarer:

E-S sa...

Jag har också haft problem med att hitta en müsli som jag gillar. Nu för tiden kör jag med vetekli och krossade linfrön ist som är så gott!

Cia sa...

Krossade linfrön brukar jag också ha! Jag snappade upp någonstans att hela linfrön är alldeles för hårdsmälta och att det är därför man ska krossa dem, men om man köper färdigkrossade så hinner fettet i dem härskna innan man äter dem, så det bästa är om man köper hela frön och krossar dem själv... Om man nu skulle orka det...

Annars brukar jag också ha russin och solrosfrön som komplement till mina standardflingor.

E-S sa...

Jag har också hört det där och det känns ju så där med härsket fett osv. Men jag tar det tills vidare. Solrosfrön har jag i mina sallader men det var ett bra tips att ha dem på filen också! Kanske redan imorgon...