Chiligryta
Detta var alltså dagens middag. Jag hittade receptet i Expressens Leva & Bo-tidning och det är i grunden vegetariskt, men vi la till fläskfilé för säkerhets skull :)
För 4-6 portioner behöver man:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 zucchini
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
2 burkar (á 400g) skalade tomater
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
salt & svartpeppar
1 knippe färsk bladpersilja
1 knippe färsk koriander
2 msk pressad citron
Sen la vi till en fläskfilé också
Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Dela och skär paprikorna i bitar. Skiva zucchinin grovt. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs (kött) lök, vitlök och paprika ca 5 min. Lääg ner zucchini och fräs 3 min till. Strö över chilipulver och spiskummin och fräs ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt tomater och dess juice, kidneybönor och kikärtor. Krydda med salt och rikligt med peppar. Lägg på locket och sjud på låg värme ca 8 min (tills zucchinin är mjuk, inte sladdrig). Lägg i bladpersilja, koriander och citron. Smaka av.
Servera med naturell youghurt (vi hade turkisk youghurt), ett gott bröd att suga upp såsen med och sallad.
Jag kan verkligen rekommendera denna chiligryta, det blev väldigt gott och uppskattat (mycket godare än det ser ut på bilden). Kan även tänka mig att ris eller potatis är bra komplement till för dem som vill ha det.
/Marie
1 kommentar:
Jag är faktiskt lite sugen att testa det här... Kan tänka mig att prova utan kött. Tack för tipset!
Skicka en kommentar